GOBBI, MIRKO
GOBBI, MIRKO
Biotecnologia dei lieviti di interesse enologico per il miglioramento della qualità dei vini
2012-02-17 Gobbi, Mirko
Circulating Inflamma-miRs as Potential Biomarkers of Cognitive Impairment in Patients Affected by Alzheimer's Disease
2021-01-01 Giuliani, Angelica; Gaetani, Simona; Sorgentoni, Giulia; Agarbati, Silvia; Laggetta, Maristella; Matacchione, Giulia; Gobbi, Mirko; Rossi, Tommaso; Galeazzi, Roberta; Piccinini, Gina; Pelliccioni, Giuseppe; Bonfigli, Anna Rita; Procopio, Antonio Domenico; Albertini, Maria Cristina; Sabbatinelli, Jacopo; Olivieri, Fabiola; Fazioli, Francesca
Controlled mixed fermentation at winery scale using Zygotorulaspora florentina and Saccharomyces cerevisiae
2016-01-01 Lencioni, Livio; Romani, Cristina; Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; Ciani, Maurizio; Domizio, Paola
Effects of nutrient supplementation on fermentation kinetics, H2S evolution, and aroma profile in Verdicchio DOC wine production
2013-01-01 Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; D’Ignazi, G.; Ciani, Maurizio
Fermentative aptitude of non-Saccharomyces wine yeast for reduction in the ethanol content in wine
2014-01-01 Gobbi, Mirko; Luciana, Vero; Lisa, Solieri; Comitini, Francesca; Oro, Lucia; Paolo, Giudici; Ciani, Maurizio
Inoculo di starter misti Saccharomyces cerevisiae/non-Saccharomyces per il miglioramento della qualità dei vini
2012-01-01 Paola, Domizio; Cristina, Romani; Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Livio, Lencioni; Ilaria, Mannazzu; Ciani, Maurizio
Lachancea thermotolerans and Saccharomyces cerevisiae in simultaneous and sequential co-fermentation: a strategy to enhance acidity and improve the overall quality of wine
2013-01-01 Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; Domizio, P.; Romani, C.; Lencioni, L.; Mannazzu, I.; Ciani, Maurizio
Miglioramento della qualità dei vini mediante l’impiego di inoculi misti
2012-01-01 Domizio, P.; Lencioni, L.; Romani, C.; Ciani, Maurizio; Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Mannazzu, I.
MiR-21-5p and miR-126a-3p levels in plasma and circulating angiogenic cells: relationship with type 2 diabetes complications
2015-01-01 Olivieri, Fabiola; Spazzafumo, Liana; Bonafè, Massimiliano; Recchioni, Rina; Prattichizzo, Francesco; Marcheselli, Fiorella; Micolucci, Luigina; Mensa', Emanuela; Giuliani, Angelica; Santini, Gabriele; Gobbi, Mirko; Lazzarini, Raffaella; Boemi, Massimo; Testa, Roberto; Antonicelli, Roberto; Procopio, Antonio Domenico; Bonfigli, Anna Rita
Outlining a future for non-Saccharomyces yeasts: Selection of putative spoilage wine strains to be used in association with Saccharomyces cerevisiae for grape juice fermentation
2011-01-01 Domizio, P.; Romani, C.; Lencioni, L.; Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Mannazzu, I.; Ciani, Maurizio
Potential spoilage non-Saccharomyces yeasts in mixed cultures with Saccharomyces cerevisiae
2011-01-01 Domizio, P; Romani, C; Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Lencioni, L; Mannazzu, I; Ciani, Maurizio
Schizosaccharomyces japonicus: A Polysaccharide-Overproducing Yeast to Be Used in Winemaking
2018-01-01 Romani, Cristina; Lencioni, Livio; Gobbi, Mirko; Mannazzu, Ilaria; Ciani, Maurizio; Domizio, Paola
Selected non-Saccharomyces wine yeasts in controlled multistarter fermentations with Saccharomyces cerevisiae
2011-01-01 Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Domizio, P; Romani, C; Lencioni, L; Mannazzu, I; Ciani, Maurizio
“Wild” yeast flora detection during the pre-fermentative stages of winemaking .
2009-01-01 Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; Ciani, Maurizio
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Biotecnologia dei lieviti di interesse enologico per il miglioramento della qualità dei vini | 17-feb-2012 | Gobbi, Mirko | |
Circulating Inflamma-miRs as Potential Biomarkers of Cognitive Impairment in Patients Affected by Alzheimer's Disease | 1-gen-2021 | Giuliani, Angelica; Gaetani, Simona; Sorgentoni, Giulia; Agarbati, Silvia; Laggetta, Maristella; Matacchione, Giulia; Gobbi, Mirko; Rossi, Tommaso; Galeazzi, Roberta; Piccinini, Gina; Pelliccioni, Giuseppe; Bonfigli, Anna Rita; Procopio, Antonio Domenico; Albertini, Maria Cristina; Sabbatinelli, Jacopo; Olivieri, Fabiola; Fazioli, Francesca | |
Controlled mixed fermentation at winery scale using Zygotorulaspora florentina and Saccharomyces cerevisiae | 1-gen-2016 | Lencioni, Livio; Romani, Cristina; Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; Ciani, Maurizio; Domizio, Paola | |
Effects of nutrient supplementation on fermentation kinetics, H2S evolution, and aroma profile in Verdicchio DOC wine production | 1-gen-2013 | Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; D’Ignazi, G.; Ciani, Maurizio | |
Fermentative aptitude of non-Saccharomyces wine yeast for reduction in the ethanol content in wine | 1-gen-2014 | Gobbi, Mirko; Luciana, Vero; Lisa, Solieri; Comitini, Francesca; Oro, Lucia; Paolo, Giudici; Ciani, Maurizio | |
Inoculo di starter misti Saccharomyces cerevisiae/non-Saccharomyces per il miglioramento della qualità dei vini | 1-gen-2012 | Paola, Domizio; Cristina, Romani; Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Livio, Lencioni; Ilaria, Mannazzu; Ciani, Maurizio | |
Lachancea thermotolerans and Saccharomyces cerevisiae in simultaneous and sequential co-fermentation: a strategy to enhance acidity and improve the overall quality of wine | 1-gen-2013 | Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; Domizio, P.; Romani, C.; Lencioni, L.; Mannazzu, I.; Ciani, Maurizio | |
Miglioramento della qualità dei vini mediante l’impiego di inoculi misti | 1-gen-2012 | Domizio, P.; Lencioni, L.; Romani, C.; Ciani, Maurizio; Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Mannazzu, I. | |
MiR-21-5p and miR-126a-3p levels in plasma and circulating angiogenic cells: relationship with type 2 diabetes complications | 1-gen-2015 | Olivieri, Fabiola; Spazzafumo, Liana; Bonafè, Massimiliano; Recchioni, Rina; Prattichizzo, Francesco; Marcheselli, Fiorella; Micolucci, Luigina; Mensa', Emanuela; Giuliani, Angelica; Santini, Gabriele; Gobbi, Mirko; Lazzarini, Raffaella; Boemi, Massimo; Testa, Roberto; Antonicelli, Roberto; Procopio, Antonio Domenico; Bonfigli, Anna Rita | |
Outlining a future for non-Saccharomyces yeasts: Selection of putative spoilage wine strains to be used in association with Saccharomyces cerevisiae for grape juice fermentation | 1-gen-2011 | Domizio, P.; Romani, C.; Lencioni, L.; Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Mannazzu, I.; Ciani, Maurizio | |
Potential spoilage non-Saccharomyces yeasts in mixed cultures with Saccharomyces cerevisiae | 1-gen-2011 | Domizio, P; Romani, C; Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Lencioni, L; Mannazzu, I; Ciani, Maurizio | |
Schizosaccharomyces japonicus: A Polysaccharide-Overproducing Yeast to Be Used in Winemaking | 1-gen-2018 | Romani, Cristina; Lencioni, Livio; Gobbi, Mirko; Mannazzu, Ilaria; Ciani, Maurizio; Domizio, Paola | |
Selected non-Saccharomyces wine yeasts in controlled multistarter fermentations with Saccharomyces cerevisiae | 1-gen-2011 | Comitini, Francesca; Gobbi, Mirko; Domizio, P; Romani, C; Lencioni, L; Mannazzu, I; Ciani, Maurizio | |
“Wild” yeast flora detection during the pre-fermentative stages of winemaking . | 1-gen-2009 | Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; Ciani, Maurizio |