CIANI, Maurizio

CIANI, Maurizio  

Dipartimento Scienze della Vita e dell'Ambiente  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 202 (tempo di esecuzione: 0.035 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A fast and simple method for wild yeast flora detection in winemaking 1-gen-2009 Comitini, Francesca; Stringini, M; Taccari, Manuela; Ciani, Maurizio
A laboratory study to evaluate the agronomic utilization of industrial lump sulphur by-product in alkaline soil 1-gen-2009 Monaci, Elga; Beldomenico, Ilaria; E., Buongarzone; Casucci, Cristiano; G. S., Cecca; Ciani, Maurizio; Perucci, Piero; Santilocchi, Rodolfo; Vischetti, Costantino
Activity of different killer yeasts on strains of yeast species undesirable in the food industry 1-gen-1991 Palpacelli, V.; Ciani, Maurizio; Rosini, G.
Allestimento di starter con colture microbiche miste 1-gen-2001 Ciani, Maurizio
Alternative Ingredients for Feed and Food 1-gen-2020 Bacchetti, Tiziana; Annibaldi, Anna; Comitini, Francesca; Ciani, Maurizio; Damiani, Elisabetta; Norici, Alessandra; Tiano, Luca; Truzzi, Cristina; Olivotto, Ike
Analisi della validità dell’equazione di Genevois nella selezione di colture per vinificazione 1-gen-1995 Ciani, Maurizio; Rosini, G.
Antimicrobial activity of Metschnikowia pulcherrima on wine yeasts 1-gen-2014 Oro, Lucia; Ciani, Maurizio; Comitini, Francesca
Antimicrobial activity of the Satureja montana essential oil 1-gen-1999 Ciani, Maurizio; Pagiotti, Rita; Mariani, Francesca; Menghini, Luigi; Lollini, Maria Novella; Menghini, Alessandro
Antimicrobial properties of essential oil of Satureja montana L. on pathogenic and spoilage yeasts 1-gen-2000 Ciani, Maurizio; Menghini, L.; Mariani, F.; Pagiotti, R.; Menghini, A. FATICHENTI F.
Application of PLFA and DGGE to characterize microbial modifications induced by pesticides in organic substrates 1-gen-2010 Vischetti, Costantino; Monaci, Elga; Coppola, L.; Marinozzi, M.; Casucci, Cristiano; Perucci, P.; Comitini, Francesca; Milanovic, V.; Karpouzas, D. G.; MENKISSGLU SPIROUDI, U.; Ciani, Maurizio
Assessment of non-conventional yeasts with potential probiotic for protein-fortified craft beer production 1-gen-2021 Canonico, L.; Zannini, E.; Ciani, M.; Comitini, F.
Attitudine alla produzione di vini spumanti di tre colture di Saccharomyces cerevisiae isolate dal “Sagrantino”D.O.C 1-gen-1990 Ciani, Maurizio; Palpacelli, V.; Rosini, G.
Beer between Tradition and Innovation 1-gen-2019 Ciani, M.; Canonico, L.; Comitini, F.
Biocontrol of Non-Saccharomyces Yeasts in Vineyard against the Gray Mold Disease Agent Botrytis cinerea 1-gen-2022 Agarbati, Alice; Canonico, Laura; Pecci, Tania; Romanazzi, Gianfranco; Ciani, Maurizio; Comitini, Francesca
Biocontrol of postharvest brown rot of sweet cherries by Saccharomyces cerevisiae Disva 599, Metschnikowia pulcherrima Disva 267 and Wickerhamomyces anomalus Disva 2 strains 1-gen-2014 Oro, Lucia; Feliziani, Erica; Ciani, Maurizio; Romanazzi, Gianfranco; Comitini, Francesca
Biodegradazione di fungicidi in un biofiltro organico per la depurazione delle acque 1-gen-2009 Coppola, L.; Comitini, Francesca; Casucci, Cristiano; Milanovic, V.; Marinozzi, M.; Ciani, Maurizio; Vischetti, Costantino
Biodiversity of yeast from vineyards and wineries: an invaluable treasure to be disclosed and preserved. 1-gen-2002 Marinangeli, P; Angelozzi, D; Ciani, Maurizio; Clementi, Francesca; F., Clementi
Biodiversity of presence and expression of the gene HXT2 in different strains within different yeast species. 1-gen-1999 Selvi, S.; Cardinali, G.; Ciani, Maurizio; Martini, A.
BIODIVESITY AND BIOTECHNOLOGY OF WINE YEASTS 1-gen-2002 Ciani, Maurizio
A biomixture consisting of pruning residues and straw as substrate for the rapid biodegradation of certain fungicides 1-gen-2009 Monaci, E.; Coppola, L.; Marinozzi, M.; Gobbi, M.; Comitini, F.; Casucci, Cristiano; Perucci, Piero; Karpouzas, D. G.; MENKISSGLU SPIROUDI, U.; Ciani, M.; Vischetti, Costantino