AQUILANTI, Lucia

AQUILANTI, Lucia  

Dip.Scienze Agrarie,Alimentari e Ambientali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 218 (tempo di esecuzione: 0.055 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A PCR ARDRA method based on differences in the 16S rRNA gene sequence for identification of Lactic Acid Bacteria 1-gen-2003 Aquilanti, Lucia; Ferretti, R; Santarelli, S; Clementi, Francesca
Addition of olive pomace to feeding substrate affects growth performance and nutritional value of mealworm (Tenebrio molitor L.) larvae 1-gen-2020 Ruschioni, S.; Loreto, N.; Foligni, R.; Mannozzi, C.; Raffaelli, N.; Zamporlini, F.; Pasquini, M.; Roncolini, A.; Cardinali, F.; Osimani, A.; Aquilanti, L.; Isidoro, N.; Riolo, P.; Mozzon, M.
Amplified ribosomal DNA restriction analysis for the characterization of Azotobacteraceae: a contribution to the study of these free-living nitrogen-fixing bacteria 1-gen-2004 Aquilanti, Lucia; Clementi, Francesca; Papa, Roberto; Cavalca, L.; Clementi, F.
An ARDRA method based on differences in the 16S rRNA gene sequence for the identification of lactic acid bacteria (LAB) 1-gen-2003 Aquilanti, Lucia; R., Ferretti; S., Santarelli; Clementi, Francesca
An eight-year report on the implementation of HACCP in a University canteen: Impact on the microbiological quality of meals 1-gen-2011 Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia; Babini, V.; Tavoletti, Stefano; Clementi, Francesca
Una anagrafe per i probiotici? Evoluzione delle tecniche di identificazione e tipizzazione. 1-gen-2007 Aquilanti, Lucia; A., Carbini; G., Silvestri; Clementi, Francesca
Anti-staling agents for bakery industry [Coadiuvanti tecnologici anti-raffermamento per l'industria dei lievitati da forno]. 1-gen-2014 Osimani, Andrea; Garofalo, Cristiana; C., Rizzotti; Aquilanti, Lucia; Clementi, Francesca
Anti-staling agents for baking industry [Coadiuvanti tecnologici anti-raffermAmento per l’industria dei lievitati da forno] 1-gen-2014 Osimani, Andrea; Garofalo, Cristiana; Rizzotti, C.; Aquilanti, Lucia; Clementi, Francesca
Antifungal activity of essential oils on yeast isolates from filling creams [Attività anti fungina di oli essenziali su isolati di lievito da creme di farcitura] 1-gen-2019 Sabbatini, R.; Milanović, V.; Garofalo, C.; Roncolini, A.; Aquilanti, L.; Clementi, F.; Concettoni, C.; Belleggia, L.; Mozzon, M.; Foligni, R.; Osimani, A.
Antifungal activity of sourdough lactic acid bacteria for the biopreservation of baked goods. 1-gen-2008 E., Zannini; Garofalo, Cristiana; Aquilanti, Lucia; V., Ciavotta; S., Sparvoli; G., Silvestri; Clementi, Francesca
Autochthonous lactic acid bacteria in the production of mozzarella cheese. 1-gen-2006 Ciarrocchi, ; V., Natale; Aquilanti, Lucia; Clementi, Francesca
Bacillus cereus foodborne outbreaks in mass catering 1-gen-2018 Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia; Clementi, Francesca
Bacteria and yeast microbiota in milk kefir grains from different Italian regions 1-gen-2015 Garofalo, Cristiana; Osimani, Andrea; Milanović, V.; Aquilanti, Lucia; De Filippis, F.; Stellato, G.; Di Mauro, S.; Turchetti, B.; Buzzini, P.; Ercolini, D.; Clementi, Francesca
Bacterial and fungal communities of Gioddu as revealed by PCR-DGGE analysis 1-gen-2020 Maoloni, Antonietta; Milanovic, Vesna; Cardinali, Federica; Mangia, Nicoletta P.; Murgia, Marco A.; Garofalo, Cristiana; Clementi, Francesca; Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia
The bacterial biota of laboratory-reared edible mealworms (Tenebrio molitor L.): from feed to frass 1-gen-2018 Osimani, Andrea; Milanovic, Vesna; Cardinali, Federica; Garofalo, Cristiana; Clementi, Francesca; Pasquini, Marina; Riolo, Paola; Ruschioni, Sara; Isidoro, Nunzio; Loreto, Nino; Franciosi, Elena; Tuohy, Kieran; Petruzzelli, Annalisa; Foglini, Martina; Gabucci, Claudia; Tonucci, Franco; Aquilanti, Lucia
Bacterial dynamics in a raw cow's milk Caciotta cheese manufactured with aqueous extract of Cynara cardunculus dried flowers. 1-gen-2011 Aquilanti, Lucia; Babini, V.; Santarelli, S.; Osimani, Andrea; Petruzzelli, A.; Clementi, Francesca
Barley flour exploitation in sourdough bread-making: a technological, nutritional and sensory evaluation. 1-gen-2014 Mariotti, M.; Garofalo, Cristiana; Aquilanti, Lucia; Osimani, Andrea; Fongaro, L.; Tavoletti, Stefano; Hager, A. S.; Clementi, Francesca
Batteri Azotofissatori liberi e simbionti. 1-gen-2008 Aquilanti, Lucia; A., Vaughan; P., Buzzini
Biochemical traits of Ciauscolo, a spreadable typical Italian dry-cured sausage 1-gen-2010 Trani, A.; Gambacorta, G.; Loizzo, P.; Alviti, G.; Schena, A.; Faccia, M.; Aquilanti, Lucia; Santarelli, S.; Di Luccia, A.
Biodiversity of the sourdough lactic acid bacteria from bakery products manufactured in the Marche region (Central Italy) 1-gen-2011 Garofalo, Cristiana; Zannini, E.; Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia; Clementi, Francesca