Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 101 a 120 di 164
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Gioddu: dalla tradizione italiana un latte fermentato con proprietà funzionali simili al kefir? [Gioddu: from the Italian tradition, a functional kefir-like fermented milk?] 1-gen-2020 Cesaro, Cristiana; Maoloni, Antonietta; Milanovic, Vesna; Cardinali, Federica; Mangia, Nicoletta P.; Murgia, Marco A.; Garofalo, Cristiana; Clementi, Francesca; Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia
A glimpse into the microbiota of marketed ready-to-eat crickets (Acheta domesticus) 1-gen-2020 Milanovic, Vesna; Cardinali, Federica; Aquilanti, Lucia; Garofalo, Cristiana; Roncolini, Andrea; Sabbatini, Riccardo; Clementi, Francesca; Osimani, Andrea
Valorization of Foods: From Tradition to Innovation 1-gen-2020 Aquilanti, Lucia; Osimani, Andrea; Cardinali, Federica; Clementi, Francesca; Foligni, Roberta; Garofalo, Cristiana; Loreto, Nino; Mandolesi, Serena; Milanovic, Vesna; Mozzon, Massimo; Naspetti, Simona; Pasquini, Marina; Roncolini, Andrea; Ruschioni, Sara; Sabbatini, Riccardo; Solfanelli, Francesco; Trombetta, Maria Federica; Vairo, Daniela; Zanoli, Raffaele
Distribution of Antibiotic Resistance Genes in the Saliva of Healthy Omnivores, Ovo-Lacto-Vegetarians, and Vegans 1-gen-2020 Milanovic, Vesna; Aquilanti, Lucia; Tavoletti, Stefano; Garofalo, Cristiana; Osimani, Andrea; De Filippis, Francesca; Ercolini, Danilo; Ferrocino, Ilario; Di Cagno, Raffaella; Turroni, Silvia; Lazzi, Camilla; Pellegrini, Nicoletta; Clementi, Francesca
Discovering microbiota and volatile compounds of surströmming, the traditional Swedish sour herring 1-gen-2020 Belleggia, Luca; Aquilanti, Lucia; Ferrocino, Ilario; Milanović, Vesna; Garofalo, Cristiana; Clementi, Francesca; Cocolin, Luca; Mozzon, Massimo; Foligni, Roberta; Naceur Haouet, M.; Scuota, Stefania; Framboas, Marisa; Osimani, Andrea
Bacterial and fungal communities of Gioddu as revealed by PCR-DGGE analysis 1-gen-2020 Maoloni, Antonietta; Milanovic, Vesna; Cardinali, Federica; Mangia, Nicoletta P.; Murgia, Marco A.; Garofalo, Cristiana; Clementi, Francesca; Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia
Selection of cereal-sourced lactic acid bacteria as candidate starters for the baking industry 1-gen-2020 Milanovic, Vesna; Osimani, Andrea; Garofalo, Cristiana; Belleggia, Luca; Maoloni, Antonietta; Cardinali, Federica; Mozzon, Massimo; Foligni, Roberta; Aquilanti, Lucia; Clementi, Francesca
Study of kefir drinks produced by backslopping method using kefir grains from Bosnia and Herzegovina: microbial dynamics and volatilome profile 1-gen-2020 Garofalo, Cristiana; Ferrocino, Ilario; Reale, Anna; Sabbatini, Riccardo; Milanović, Vesna; Alkić-Subašić, Mersiha; Boscaino, Floriana; Aquilanti, Lucia; Pasquini, Marina; Trombetta, Maria Federica; Tavoletti, Stefano; Coppola, Raffaele; Cocolin, Luca; Blesić, Milenko; Sarić, Zlatan; Clementi, Francesca; Osimani, Andrea
Is there any still undisclosed biodiversity in Ciauscolo salami? A new glance into the microbiota of an artisan production as revealed by high-throughput sequencing 1-gen-2020 Belleggia, Luca; Milanović, Vesna; Ferrocino, Ilario; Cocolin, Luca; Naceur Haouet, M.; Scuota, Stefania; Maoloni, Antonietta; Garofalo, Cristiana; Cardinali, Federica; Aquilanti, Lucia; Mozzon, Massimo; Foligni, Roberta; Pasquini, Marina; Trombetta, Federica; Clementi, Francesca; Osimani, Andrea
Selection of starter cultures for manufacturing of new fermented preserves with sea fennel (Crithmum maritimum L.) [Selezione di starter per la produzione di nuove conserve fermentate a base di fifinocchio marino (Crithmum marititimum L.)] 1-gen-2020 Marcelli, V.; Maoloni, A.; Cardinali, F.; Milanovic, V.; Garofalo, C.; Osimani, A.; Clementi, F.; Aquilanti, L.
Microbiological characterization of Gioddu, an Italian fermented milk 1-gen-2020 Maoloni, Antonietta; Blaiotta, Giuseppe; Ferrocino, Ilario; Mangia, Nicoletta P.; Osimani, Andrea; Milanovic, Vesna; Cardinali, Federica; Cesaro, Cristiana; Garofalo, Cristiana; Clementi, Francesca; Pasquini, Marina; Trombetta, Maria Federica; Cocolin, Luca; Aquilanti, Lucia
Portuguese cacholeira blood sausage: a first taste of its microbiota and volatile organic compounds 1-gen-2020 Belleggia, Luca; Ferrocino, Ilario; Reale, Anna; Boscaino, Floriana; Di Renzo, Tiziana; Rita Corvaglia, Maria; Cocolin, Luca; Milanović, Vesna; Cardinali, Federica; Garofalo, Cristiana; Clementi, Francesca; Aquilanti, Lucia; Osimani, Andrea
Lesser mealworm (Alphitobius diaperinus) powder as a novel baking ingredient for manufacturing high-protein, mineral-dense snacks 1-gen-2020 Roncolini, Andrea; Milanović, Vesna; Aquilanti, Lucia; Cardinali, Federica; Garofalo, Cristiana; Sabbatini, Riccardo; Clementi, Francesca; Belleggia, Luca; Pasquini, Marina; Mozzon, Massimo; Foligni, Roberta; Trombetta, Maria Federica; Naceur Haouet, M.; Serena Altissimi, M.; Di Bella, Sara; Piersanti, Arianna; Griffoni, Francesco; Reale, Anna; Niro, Serena; Osimani, Andrea
Listeria dynamics in a laboratory-scale food chain of mealworm larvae (Tenebrio molitor) intended for human consumption 1-gen-2020 Belleggia, Luca; Milanovic, Vesna; Cardinali, Federica; Garofalo, Cristiana; Pasquini, Marina; Tavoletti, Stefano; Riolo, Paola; Ruschioni, Sara; Isidoro, Nunzio; Clementi, Francesca; Ntoumos, Athanasios; Aquilanti, Lucia; Osimani, Andrea
Microbial dynamics in rearing trials of Hermetia illucens larvae fed coffee silverskin and microalgae 1-gen-2021 Osimani, Andrea; Ferrocino, Ilario; Rita Corvaglia, Maria; Roncolini, Andrea; Milanovic, Vesna; Garofalo, Cristiana; Aquilanti, Lucia; Riolo, Paola; Ruschioni, Sara; Jamshidi, Elham; Isidoro, Nunzio; Zarantoniello, Matteo; Cocolin, Luca; Olivotto, Ike; Clementi, Francesca
Occurrence of Antibiotic Resistance Genes in Hermetia illucens Larvae Fed Coffee Silverskin Enriched with Schizochytrium limacinum or Isochrysis galbana Microalgae 1-gen-2021 Milanovic, Vesna; Roncolini, Andrea; Cardinali, Federica; Garofalo, Cristiana; Aquilanti, Lucia; Riolo, Paola; Ruschioni, Sara; Corsi, Lorenzo; Isidoro, Nunzio; Zarantoniello, Matteo; Olivotto, Ike; Ceccobelli, Simone; Tavoletti, Stefano; Clementi, Francesca; Osimani, Andrea
Evaluation of the inhibitory activity of essential oils against spoilage yeasts and their potential application in yogurt 1-gen-2021 Milanovic, Vesna; Sabbatini, Riccardo; Garofalo, Cristiana; Cardinali, Federica; Pasquini, Marina; Aquilanti, Lucia; Osimani, Andrea
Innovative Fermented Beverages Made with Red Rice, Barley, and Buckwheat 1-gen-2021 Cardinali, Federica; Osimani, Andrea; Milanovic, Vesna; Garofalo, Cristiana; Aquilanti, Lucia
Exploratory study on the occurrence and dynamics of yeast-mediated nicotinamide riboside production in craft beer 1-gen-2021 Garofalo, Cristiana; Sabbatini, Riccardo; Zamporlini, Federica; Minazzato, Gabriele; Ferrocino, Ilario; Aquilanti, Lucia; Raffaelli, Nadia; Osimani, Andrea
Exploitation of sea fennel (Crithmum maritimum L.) for manufacturing of novel high-value fermented preserves 1-gen-2021 Maoloni, Antonietta; Milanovic, Vesna; Osimani, Andrea; Cardinali, Federica; Garofalo, Cristiana; Belleggia, Luca; Foligni, Roberta; Mannozzi, Cinzia; Mozzon, Massimo; Cirlini, Martina; Spaggiari, Marco; Reale, Anna; Boscaino, Floriana; Di Renzo, Tiziana; Naceur Haouet, M.; Staccini, Benedetta; Di Bella, Sara; Aquilanti, Lucia
Mostrati risultati da 101 a 120 di 164
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile